torstai 16. maaliskuuta 2023

Lucinda Riley, äänikirjat

Olen kuunnellut Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan ja se oli mielestäni hieman epäuskottava, mutta hyvää tarinan kerrontaa.

Palasin näiden kirjojen pariin hieman epällen, mutta tämä, jo 17 vuotta sitten kirjoitettu ja nyt uudelleen julkaistu romaani muistuttaa minulle, miksi aikoinaan ihastuin Rileyn kirjoihin. 

Lucinda Ridley: Kuolema sisäoppilaitoksessa (2022)

(The Murders at Fleat House) on postuumisti julkaistu murhamysteeri kirjailija Lucinda Rileyltä.
 
Jo vuonna 2006 kirjoitetun teoksen viimeisteli julkaisukuntoon Rileyn poika Harry Whittaker.
Esipuheessaan poika kertoo tehneensä vain pientä hienosäätöä tekstiin, jotta hänen vuonna 2021 kuolleen äitinsä ääni välittyisi lukijoille mahdollisimman kirkkaana. 
 
 

S
uomennos on
Bazarin kustantamana ja Tuukka Pekkosen kääntämä. Äänikirjan lukija Karoliina Kudjoi.
Kirjassa on herkullisia käänteitä ja ovelia hämäyksiä, joka pakotti kuuntelemaan sen mahdollisimman nopeasti. 😍

 

Lucinda Riley: Italialainen tyttö (Bazar 2022, suom. Hilkka Pekkanen äänikirjan lukija Mervi Takatalo)

Italialainen tyttö -romaani kertoo napolilaistytön kasvusta oopperalavojen loistavaksi tähdeksi, sekä hullun kiihkeästä rakkaudesta, joka saa myös tuhoa aikaan.
Rosanna on vasta pikkutyttö kohdatessaan ensi kertaa Roberton, nuoren oopperalaulajan. Jo silloin Rosanna päättää mennä jonain päivänä Robertin kanssa naimisiin. Heidän kohtalonsa kietoutuvat yhteen lahjakkaina laulajina maailman metropolien estradeilla ja intohimoisesti toinen toistaan rakastavana parina.

Rosannan elämään liittyy kiinteästi myös hänen veljensä Luca, sisarensa Carlotta ja paras ystävänsä Abby.
Lucinda Riley on ilmiömäiset tarinankertoja. Romaani kuljettaa meitä 1960-luvun hämyisiltä napolilaiskujilta vuosituhannen lopun New Yorkiin, Metropolitanin parrasvaloihin.

Toimii erinomaisesti äänikirjana!


Kuunneltua kesäviihdettä.

Lucinda Riely: Orkideatarha 

 " Taianomainen kertoja Lucinda Riley avaa Orkideatarha-romaanillaan oven upean sukukartanon elämään toisen maailmansodan alkuhetkistä nykypäivään. Se punoo yhteen ihmiskohtaloita täynnä intohimoa, salaisuuksia ja valheita, joiden verkkoon vain rakkaus voi meidät ajaa.

Pikkutyttönä Julia Forrester viihtyi Wharton Parkin kasvihuoneessa, jossa hänen isoisänsä Billy hoiti sukukartanon hienoa orkideakokoelmaa ja soitti radiosta musiikkia kukkasilleen. Aikuisena Julia on konserttipianisti ja elää onnellista elämää, kunnes kokee musertavan menetyksen. Surussaan hän hakeutuu takaisin lapsuusmaisemiinsa Wharton Parkiin ja kohtaa siellä kartanon perijän Kit Crawfordin.

Mutta elämä jatkuu. Kartanon rapistuvien rakennusten korjaustöiden yhteydessä löytyneen vanhan päiväkirjan merkinnät herättävät Julian ja Kitin uteliaisuuden. Mitä Crawfordin suvussa oikeastaan tapahtui sodan aikana? Menneisyydestä nousee esiin salattu rakkaustarina, joka voi tuhota koko Wharton Parkin ja jonka kauaskantoiset seuraukset mullistavat myös Julian ja Kitin elämän.

Lucinda Rileyn Orkideatarha on suloisen haikea tarina rakkaudesta, menneisyyden varjoista vapautumisesta, toivosta ja katoavaisista hetkistä, joiden muistoa vaalimme kalleimpina aarteinamme."

Ei kommentteja: